EvaLillAnnelie660pxFolkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna gillar företag och företagare, även inom välfärdssektorn. Vi tycker att konkurrens är bra och vi tror inte att vi från kommunens sida gör allting bäst själva.

Ändå valde vi att tidigare i år besluta att det nya äldreboendet i Gråbo ska drivas av kommunen och inte av ett privat bolag. Varför gjorde vi det?

Jo, för att vi vill att nya Lundbygården, som just nu byggs, ska vara en del av det utvecklingsarbete som sker i Gråbo, en del av det som ska bli en hållbar tätort, miljö- och klimatmässigt hållbart och socialt hållbart. Med det nya äldreboendet på plats, vill vi skapa förutsättningar för ett äldrenav, som till en början består av Parasollen, Lundbygården och nya Lundbygården.

Utifrån det navet kan vi i framtiden skapa hållbara verksamheter för äldre människor. Inte minst förutsättningar för social samvaro och vällagad mat. För när man blir äldre och ibland ensam, och när kroppens funktioner försämras, är det särskilt viktigt att det finns enkla möjligheter att träffa andra människor och att få tillgång till näringsriktig och god mat, som tillagas av råvaror som är bra för både människor och miljö.

Vi vill att Parasollen ännu mer än idag får chansen att utvecklas till en sådan möteplats, en plats som främjar människors fysiska och psykiska hälsa.

Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna vill nu samla alla som vill vara med och forma äldreomsorgen i Gråbo. Äldre människor själva och deras anhöriga, tillsammans med alla de yrkeskategorier som arbetar och som kommer att arbeta med äldre människor i Gråbo. Chefer, vård- och omsorgspersonal, måltidspersonal, folkhälsostrateg, frivilligsamordnare och pensionärsorganisationer. Och varför inte låta Beredningen för samhällets omsorger vara en del i det arbetet. Ingen nämnd och ingen glömd, ut med alla spelare på banan. Alla kan bidra.

Äldreomsorgen är viktig för många som bor i Lerums kommun och med det engagemang som finns, är vi övertygade om att det går att göra något riktigt bra i Gråbo och i övriga delar av kommunen. Vill vi så kan vi!

Lill Jansson (FP)
Eva Andersson (C)
Annelie Lundström (KD)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here