Bibelstafett960px

På 90 timmar, fördelat på åtta dagar, lördag till lördag har de tre församlingarna i Gråbo – Svenska Kyrkan, Missionskyrkan och Centumkyrkan – tillsammans läst igenom hela Bibeln från pärm till pärm, alla 66 böckerna med totalt 1189 kapitel.

Vi har varit minst 58 personer som har varit med och läst och vi har läst Bibeln tillsammans på svenska, engelska, persiska, finska, tyska, franska, thai och swahili för att visa på att Guds ord går ut till alla människor.

Bibelutställning960pxVi har haft en Bibelutställning där man kunnat se Bibeln i olika former och från olika tider. Det har blivit många möten med människor som har stannat till en stund, tagit en fika och besökt utställningen.

Församlingsmedlemmar och Gideoniter har funnits på plats för att möta Gråboborna. Under veckan har cirka 180 Nya Testamenten med Psalteren tagits emot av de som kommit förbi läsningen och utstälningen.

Om man räknar in hembesöken som gjordes för ett par veckor sedan, när vi gick ut till centrala Gråbo med en inbjudan så har runt 740 Nya Testamenten med Psaltaren tagits emot.

StefanGustavsson960pxBibelveckan i Gråbo avslutas nu med en helg med Stefan Gustavsson från Svenska Evangeliska Alliansen, som har olika samlingar på teman som ”Evangelierna som historisk källa”, ”Gud – ett moraliskt monster?” och ”Gud är god – varför är han då inte det?”.

Dessutom hade vi besök av Jenny Bergren, från Ace of Base, under lördagskvällen som sjöng och berättade om hur Gud mött henne.

Detta har varit väldigt inspirerande och uppmuntrande veckor och dagar, som vi tror skall leda vidare i goda samtal om hoppet som finns hos Jesus och om Bibelns budskap om den levande gudens kärlek till varje människa.

Mikael Tilly

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here