IngerK200pxNär jag kom på att det var min tur att skriva så tänkte jag som vanligt: vad skall jag skriva om denna gång? Och jag bestämde mig för att det får bli om sommaren som varit . Den uppfyller mig fortfarande med glädje och tacksamhet. Med mina mått mätt har sommaren varit fin och innehållsrik.

Vi har ett sommarhus på Hönö och där bor vi förstås varje sommar, så det blir inte mycket rest till andra ställen för vår familj. När vi landat på Hönö så är vi där.

Varje vinter tänker jag, vad onödigt att ha ett sommarhus, vi borde nog sälja det. Men varje gång jag kommer dit och det är semester så känner jag något helt annat. Jag tittar ut över hamnen från min plats på balkongen och nyper mig i armen och tänker: – Är det sant att vi får ha det så här bra? Vilken förmån det är att få ha detta hus, det kan vi ju inte sälja!

inger1

Vi har nära till salta bad, roliga och bra affärer, frisör i källarvåningen. Jag som alltid klipper mig själv har denna sommar lyxat till det och låtit en av tjejerna klippa mig. Så skönt att slippa vränga armarna bak och fram som det blir när man ska fixa det själv.

inger2Huset är såpass stort så barn, barnbarn, vänner och bekanta kan komma ut och hälsa på och stanna över natt om de så vill. Detta uppskattar jag verkligen. Samuel har haft sin bästis Anna på besök ett par gånger. Så fint att se dem tillsammans. Samuels kompisar från daglig verksamhet har också hälsat på. Vilka härliga ungdomar. Så artiga och sköna, helt underbara. Tack Erik, Benjamin, Mattias, Rasmus och Anna för att ni förgyllde vår dag.

inger3Mina goa föräldrar, båda 88 år, har varit hos oss flera nätter, så roligt. Det är ju på sommaren och semestern man har som mest tid till gemenskap med sina vänner. Man tar det enkelt och alla hjälps åt.

inger4-manet

Vädret kan väl ingen klaga på i år, så otroligt fint. Badvattnet har varit varmt och skönt vilket har inneburit att alla otrevliga brännmaneter simmat iväg ut på de djupare vattnen och vi har kunnat simma långa sträckor helt obehindrat och bara njutit.

En höjdpunkt på sommaren är Hönökonferensen. Det är en kristen konferens som håller på i en vecka och som anordnats av Hönö missionsförsamling sedan 1945. En vecka fullspäckad av samlingar för olika åldrar. Bara att välja och vraka vad man vill gå på. Det finns nåt för alla , från den minste till den störste. Ön invaderas av flera tusen människor som kommer för att sola, bada, umgås, handla och gå på möten. En sådan bra kombination. Vilket också ger ett enormt lyft för handeln, för kafé och restauranger och extra inkomst för de som hyr ut sina hus.

inger-honokonfRoliga barnmöten, intressanta föreläsningar, fantastiska kvällsmöten och ungdomssamlingar. Det finaste och det som gör mig varm inombords är när man ser flera tusen ungdomar samlade på deras eget kvällsmöte. Så härligt att se.

Det finns sååå många fina ungdomar i vårt land och inte minst i Gråbo. Det får vi aldrig glömma. De är vår framtid och dem måste vi satsa på, stötta och hjälpa så mycket det bara går.

När semesterveckorna var slut var det ingen som hade lust att flytta hem så vi stannade en extra vecka och de som började jobba fick pendla. Man vill ju hålla kvar känslan av sommar och semester så länge det går.

Väl hemma blev det brådis. Vi hade lovat att en tjej som ska göra ett års praktik i vår kyrka skulle få bo hos oss. Det blev en vecka av renovering. Reparera och måla fönster, måla väggar, åka till IKEA och handla och sedan inreda.

Det vilade en spänning i luften som liknade den känslan vi haft de gånger man placerat ett nytt barn i vårt hem. Vem är den nya familjemedlemmen? vad gillar han/ hon att göra? kommer han/hon att trivas ihop med oss? osv . Tankar och frågor snurrade runt i huvudet.

Rummet blev klart i tid och nu har vår familj utökats med en underbar tjej från Tyskland som pratar engelska och har som mål att lära sig svenska så fort det bara går. Under tiden får hon försöka förstå vad jag säger på min knaggliga engelska. Ibland blir det bara hur kul som helst.

I augusti hade vi en så kallade kick off helg med församlingen. Ett tillsammansläger över en helg med ca 160 härliga människor på en lägergård vid havet i Halmstad. Så gott att träffas igen efter sommarens splittring och ladda inför höstens alla aktiviteter. Hösten är här och allt drar igång i skola och föreningsliv. Det är alltid spännande inför en ny termin, ny fröken nya kamrater och kollegor, nya utmaningar.

inger5.naturNu har vi förhoppningsvis laddat upp våra inre batterier i sommar så vi kan möta höstmörkret. Men flera av våra vänner, grannar och bekanta bävar inför den mörka årstiden. De känner sig ledsna, ensamma och blir deprimerade på hösten och vintern. Vad kan vi hjälpa varandra med så vardagen blir lite ljusare? Kanske gå en promenad tillsammans , bjuda på en höstmiddag, ringa ett samtal eller bara finnas till för en medmänniska, ta en fika tillsammans.

inger6-kafeApropå fika, så startar MÖTESPLATS i missionskyrkan nu på fredag den 6 september. Det är för ALLA och är öppet varje fredag mellan kl 10:00 – KL 14:00.

Där kan man bara komma in och fika, ta en god macka, nåt smarrigt bakverk, läsa en tidning, sitta en stund i massagesätet eller bara vara.

Inger Karlsson

 

Den 20 september i samband med MÖTESPLATS startar en Alphakurs på dagtid. Det är för dig som har frågor om livet och tron. Tex Kristen tro , är den tråkig , osann ologisk? Vem är Jesus? Vad ska man ha kyrkan till? Hur blir man kristen och vad innebär det isåfall? För att gå en Alpha kurs behöver man inte ha en tro. Har du frågor om MÖTESPLATS eller Alphakursen kan du ringa pastor Alf Källström på tel nr 0702-732849.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here