På lördagen så arrangerade Centrumkyrkan en insamling till förmån för flyktingbarn från Syrien. Gråboborna var generösa och samlade in 7822kr på under två timmar.

Efter att ha blivit personligt berörd när han läst om de som flyr kriget i Syrien så drog Isak Rizell igång detta arrangemang tillsammans med Centrumkyrkan.

Isak som själv är musiker och Belton Mubiru som är nyanställd evangelist i Centrumkyrkan turades om att sjunga och spela. Musiken varvades med att Mikael Tilly, pastor i Centrumkyrkan, berättade om insamlingen mellan låtarna.

Mikael berättade att pengarna som samlas in förmedlas via PMUs insamling ”Hjälp Syriens barn” vidare till World Vision Libanon.

Sex miljoner är på flykt i kriget i Syrien, 4 miljoner inom landet och 2 miljoner till grannländerna.

PMU:s samarbetspartner World Vision Lebanon bistår över 125 000 syriska flyktingar och deras värdfamiljer med mat, hygienartiklar och insatser för bättre sanitära förhållanden och rent vatten. PMU har förmedlat varma vinterkläder och stöder en utbildningsinsats för flyktingbarn i Bekaadalen så att de inte ska hamna långt efter jämnåriga elever i skolan. Planer finns på ett utökat stöd inom det område som bedöms som mest akut.

20130921-144837.jpg
Belton Mubiru sjöng och rappade för oss på torget.

20130921-144856.jpg
Isak Rizell var initiativtagare till insamlingen och spelade gitarr och sjöng.

Stort tack till dig som var med och gav till detta viktiga arbete. Insamlingen på torget blev 7822kr men om du inte hade möjlighet att komma eller hade missat arrangemanget finns det möjlighet att stödja genom att sms:a SYRIEN till 72 980 om du vill ge 50 kr, eller SYRIEN100 om du vill ge 100 kr till insamlingen ”Syriens barn.” Eller gå in här.

Mikael Tilly
Pastor Centrumkyrkan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here