Gråbosnabben ersätter Orange Express från sommaren från den 12 juni. Gråbosnabben kommer att gå varje kvart (med undantag för justeringar vid sommartidtabellen) och ta i princip lika lång tid som Orange Express. Restiden från Gråbo till Nils Ericson terminalen kortas i tabellen till 34 minuter, en minut snabbare än Orange Express idag.

Linjen Gråbosnabben, som får nummer 522, går från Brobacka korsväg via Sjövik busstation och Gråbo busstation men tar sedan vägen via Stenkullens industriområde och sedan ut på E20, med stopp vid Munkebäcksmotet och Svingeln för att sedan anlända Nils Ericson terminalen.

”Det har varit många diskussioner de senaste veckorna kring hur snabbussarna ska trafikera men detta ska vara den slutliga versionen av de tidtabeller som nu ska gälla”, säger Ingela Andreen, som arbetar med kollektivtrafikfrågor på Lerums kommun.

Blå express kommer att fortsätta att trafikera sträckan Gråbo, sommar- och vintertidtabellerna för Blå Express på vardagar går att ladda ner här:

Mikael Tilly
Medskapandegruppen i Gråbo

Foto: Wikimedia

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here