"Årsmöten och filmstafett" av Dennis Jeryd

Det brukar komma lite som en överraskning för en del när jag i olika samtal med föreningsmänniskor påpekar att de politiska partierna också är ideella föreningar. På samma sätt som i övriga föreningar så har vi också stadgar, årsmöten och styrelsemöten.

För alla oss som är i ”föreningsbranschen” så ser vi inte bara fram mot ljusets återkomst när våren nalkas utan också årsmötestider. I mitt parti Socialdemokraterna så hade vi årsmöte i Gråboföreningen (fast vi kallar det för Stora Lundbyföreningen) redan i slutet av februari. Den 1 mars hade vi årsmöte i Socialdemokraterna i Lerum (och det kallar vi för Arbetarekommunen) och den 18 april har vi distriktskongress i Lilla Edet för Socialdemokraterna i Norra Älvsborg.

Fast det är ju inte bara de politiska partierna som har sina årsmöten nu utan så gott som samtliga föreningar. I veckan så hade jag fått äran att sitta årsmötesordförande i Hörselskadades förening i Lerum vilket var en ny upplevelse. Förutom en hörslinga som gjorde det lättare för de som har hörhjälpmedel att höra vad jag sa så skrivtolkades allt och visades upp på en skärm. Det var två duktiga kvinnor från regionens tolkverksamhet som skötte om det. Det är en tjänst som regionen erbjuder helt utan kostnad. Det enda jobbiga var ju att som politiker är van att prata på och nu fick jag invänta att de hade skrivit färdigt innan jag kunde prata vidare… Efter själva årsmötet bjöds det på kaffe och semla och sedan blev det en bra pratstund där jag både berättade lite om min första tid som kommunstyrelsens ordförande men det blev också tid för frågor och några svar.

Att träffa människor är det som är allra trevligast med att vara politiker och jag försöker ägna så mycket tid som möjligt åt det. Under de lite drygt två månader som gått av året så har jag, tillsammans med mina kommunalrådskollegor, träffat över 30 olika föreningar, företag och organisationer men också en del helt ”vanliga” människor. Vi träffar gärna fler så vill du träffa oss så hör av dig!

Ett nytt grepp för att få reda på vad framför allt ungdomar tycker och tänker om Gråbo är en filmstafett där ungdomar i Gråbo kommer att få filma och berätta om sin vardag, sin fritid och sina framtidsdrömmar. Den första delen när jag berättar lite om projektet är precis slutredigerad så snart kommer vi att kunna ta del om våra Gråboungdomars filmer – det ska bli jättespännande att ta del av deras berättelser.

Dennis Jeryd
Dennis Jeryd (s)
Kommunstyrelsens ordförande

dennis.jeryd@lerum.se
Direkt: 0302-52 11 17
Mobil: 0727-42 79 98

Foto: Lerums kommun

 

DELA
Föregående artikelLastbil välte i Gulf-rondellen
Nästa artikelHenrik Thorsen till final 
Jag heter Dennis Jeryd och är Oppositionsråd för Socialdemokraterna i Lerums kommun. Jag är 48 år, utbildad civilingenjör i datateknik och uppväxt i Göteborg. Vi flyttade till Gråbo 1990 och bodde på Sniken fram till 2001 då vi byggde hus i Olstorp. Gift och har två barn som inte bor hemma längre. Innan jag blev politiker på heltid i oktober 2010 så var jag delägare i ett företag i databranschen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here