Fibernät i Gråbo
Nu byggs fibernätet ut i Gråbo, det grävs nu på Monvägen och Brattåsvägen.

Henrik Thyrén på vägenheten på Lerums kommun berättar att Skanova har begärt tillstånd att gräva ner fiber i stora delar av Gråbo. När han tittar på kartan nämner han följande vägar för utbyggnad av fibernätet: Monvägen, Moledet, delar av Segelstaden, Brattåsvägen med sidovägar, Brännetvägen med sidovägar, Vagnvägen med sidovägar, Lekstorpsvägen, Fågelkärrsvägen, Valdus Hansonsväg, Mossalaggsvägen, Skogstunavägen och Aggetorpsvägen söder om väg 190.

Dock är centrala Gråbo undantaget, säger Henrik Thyrén, i väntan på godkännande av nya detaljplanen och bebyggelsen.

Rozbeh Aslanian som är ansvarig för informationen för Telia Öppen Fiber berättar att projektet i Gråbo är en statlig satsning efter ett riksdagsbeslut 2006 om att 90% av fastigheterna i landet skall ha tillgång till höghastighets internet.

Han berättar att det i dagarna kommer att gå ut ett brev med en inbjudan till ett informationsmöte till hushållen som är anslutna till de berörda telestationerna vilka skall byggas ut.

Från den 26 oktober har man sex veckor på sig att anmäla att man vill ansluta sin fastighet till fibernätet. Troligen kommer planeringen av utbyggnaden att ske utifrån dessa anmälningar. Rozbeh nämnde att ca 800 fastigheten är
berörda i första skedet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here