Filippa Harbom "Ljungviksskolans dag - en riktigt lyckad dag" (Foto: Signe Sjöström)

Dagen började med att alla 8:or och 9:or stod förberedda på fotbollsplanen. Redo att ta emot hela skolans elever och ha en rolig och givande dag tillsammans. På bara 4 dagar hade vi ordnat upp en samarbetsdag för över 400 elever och nu var det upp till bevis om planerna skulle hålla. 8:orna planerade dagen för alla elever i årskurs F-3 och 9:orna planerade för alla i årskurs 4-7

Dagens tema var trygghet, samarbete och skolans profil. De yngre eleverna skulle gå en kortare promenad med stationer som var baserade på något utav dagens teman och de äldre eleverna skulle gå en längre promenad som också innefattade stationer med samma teman.
Några exempel på stationer var t.ex hitta arter i skogen, flytta boll med rör och hoppa säck.
Det blev en trygghet mellan de yngre eleverna och oss äldre, vilket jag tror stärker stämningen på skolan.

Det fanns två styrgrupper, en i årskurs 8 och en i årskurs 9. Styrgrupperna bestod av 5-6 elever som planerade det mesta och delegerade ut uppgifter till resten av oss elever. De hade det största ansvaret och jobbade riktigt hårt med sin uppgift. Dagen hade verkligen inte blivit så bra som den blev utan dem.

När klockan var 9:15 samlades som sagt alla elever på skolgården och gick till deras guider som skulle leda dem runt promenaden. Alla 8:or och 9:or som inte var stationsvärdar eller med i styrgruppen var guider, två och två för varje grupp.

Vi började med namnupprop och sedan gick vi med våra grupper till våran startposition. På vissa stationer fanns det stationsvärdar som också var elever, de förklarade vad stationen gick ut på och räknade poäng/tog tid. Den längre rundan hade även tre stycken så kallade slussar, där det skulle serveras lunch och vara längre aktiviteter så som båtbygge och leken ”Capture the flag”. I dessa slussar var det tre stycken grupper åt gången och grupperna tävlade mot varandra. Alla i årskurs F-3 åt lunch på skolan och resten åt som sagt ute på promenaden.

Klockan 13:00 skulle alla vara tillbaka på skolan då det var dags för finalen. Vi skulle ha ett stort ballongutsläpp och de personerna vars ballong har kommit längst bort ifrån skolan har vunnit. På ballongen hängde det en liten lapp där det stod allt vad den som hittade ballongen skulle göra.

Alla elever och lärare samlades och vi berättade att guiderna skulle dela upp sina grupper fyra och fyra. Sedan skulle de gå till oss som stod och skrev upp deras namn och årskurs. Efter att de valt färg på ballongen skrev vi också upp ballongens nummer så att vi vet vilkas ballong det är som vinner.

När alla hade valt en ballong så samlades vi framför skolan. Vi räknade ner från 10 och på 0 släppte alla sina ballonger. Det blev ett perfekt slut på en riktigt lyckad dag och vi har redan fått in mail om upphittade ballonger.

Jag vill avsluta denna text med en applåd till alla oss elever i arbetslag 8-9, för att vi faktiskt planerade och utförde Ljungviksskolans dag för över 400 personer på bara fyra dagar.

Filippa Harbom
Ljungviksskolan 9b

Foto: Signe Sjöström

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here