The Centuries - LekstorpsskolanDet råder febril aktivitet på Lekstorpsskolan. Genom dörrar hörs musik av olika slag och elever i full fart springer mellan salar. Några går runt och bloggar, andra sitter vid datorer och skriver eller skapar. Några riggar skärmar och filmar andra som agerar. Några bygger ett bås medan andra testar ljud och ljus. Koncentrationen är på topp. Vad är det egentligen som händer?

The Centuries - LekstorpsskolanJo, nu är det sista rycket inför årets kanske största händelse på Lekstorpsskolan. En show som av eleverna fått namnet ”the Centuries”. Under några månader har projektet legat som en röd tråd i undervisningen och genomsyrat elevernas dagar. Förberedelserna har tagit lång tid och ännu är vi inte framme – men oj, vad vi är på gång!

”The Centuries” är mer än en show. Det är Lekstorpsskolans profil i koncentrat. Det är musik och dans från olika årtionden. Det är kläder och TV-program. Det är språk och idrott. Det är historia och det är drama. Det är film och teknik. Och det är fantastiska elever!
The Centuries - LekstorpsskolanDet är eleverna i 4-7 arbetslaget som den här gången sätter upp en show, eller som vi väljer att kalla det, en Galaföreställning. Utgångspunkten var att få en så varierad föreställning som möjligt, samtidigt som ämnet skulle locka till vidare kunskap och studier.

Därför har också alla elever, förutom att sjunga, dansa, spela, filma, designa och annat, skrivit små artiklar på svenska eller engelska kring någon historisk händelse, sportevenemang, kläder, artister eller annat som de kommit på. Dessa artiklar kommer förhoppningsvis att vara redigerade till en enkel tidning som kommer att finnas till försäljning när det är dags för premiären av showen. Dessutom har eleverna själva fått välja, och i viss mån även komma på, vad de önskade fokusera på i projektet. Och som de har fokuserat! Vi har fått se elever växa! Tänk er själva att få höra hur elever i åk 4, på eget initiativ, ringer upp Lerums Tidning efter att först ha tagit reda på vem de ska prata med och repeterat samtalet tillsammans. Det är ett bra exempel på entreprenörskap!

The Centuries - LekstorpsskolanJag ska inte förstöra hemlighetsmakeriet som omgärdar föreställningen men jag kan läcka att eleverna kommer att bjuda publiken på allt ifrån Spice Girls till Kiss via Chuck Berry och ABBA blandat med Fem Myror är fler än Fyra Elefanter..

Låter det spännande? Kanske blir du sugen på att få se föreställningen? Lekstorpsskolan har Öppet Hus den 21/5 mellan kl. 17-19.30. Då kan du besöka skolan, fika i ett trevligt café, träffa personal och elever samt se mycket av de arbeten som eleverna gjort under året. Kl. 17.30 och 18.45 är det föreställningar i Rytmen (idrottshallen) och biljetter dit hämtas i caféet mot en frivillig avgift.

Jag lär få anledning att återkomma med mer från denna föreställning, ser fram emot att få dela den med er!

Åsa Magnesköld
Musiklärare Lekstorpsskolan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here