JesusfilmenDVDIdag har många fått en dvd med ”Berättelsen om Jesus – ett familjeäventyr” i brevlådan och jag skulle vilja ge information som verkligen behövs kring detta. Det står på filmens framsida att den är en ”gåva till Er från kyrkor och församlingar i Sverige”, men efter en snabb rundringning har jag konstaterat att ingen av församlingarna/kyrkorna i Gråbo, varken Centrumkyrkan, Missionskyrkan eller Svenska Kyrkan har varit med att arrangera att dessa filmer kommer till många Gråbobor.

Vi tycker detta är en bra film, vi har använt den själva och ger den gärna till den som vill ha. Men vi är tveksamma till sättet den har spridits, vi tror dels att en personlig kontakt är viktig och dels att man skall få välja om man vill ta emot en ”Jesusfilm”.

När kyrkorna i höstas besökte många hem i Gråbo och bjöd in till en Bibelvecka så erbjöd vi alla som ville ha ett Nya Testamentet – en del av Bibeln. Men om någon inte var hemma så lade vi inte den i brevlådan utan ville ge alla möjlighet att välja.

Filmen har skickats ut av organisationen Agape Sverige i en kampanj inför påsken, för att ge 94.000 barnfamiljer påskens fantastiska budskap.

Även om vi som församling inte varit med i distributionen av denna film så vill jag be dig som fått den och upplevt det som negativt om ursäkt, om du vill får du gärna lämna tillbaka den till någon av våra kyrkor i Gråbo så lovar vi att ta hand om den. Jag har även redan hört av mig till Agape Sverige med mina egna och andras reaktioner på kampanjen.

Om du trots allt behåller filmen och väljer att se på den själv eller tillsammans med din familj, så vill vi som kyrkor i Gråbo gärna finnas till för dig om du har frågor eller funderingar.

Med stor respekt
Mikael Tilly
Pastor Centrumkyrkan

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here