Under hösten togs ett initiativ av representanter för orterna i Lerums kommun att bilda en organisation för att driva angelägna evenemang på våra olika orter, ifrån ett underifrån engagemang.

Under måndagskvällen bildades Hela Lerum av organisationerna Team Tollered, Centrumkyrkan Gråbo, Föreningen Sjövik och Gråbo Företagarförening. Arbetet fortsätter nu med att förankra Hela Lerum in flera föreningar, bl.a. Floda BID, att samverka i Hela Lerum.

HelaLerum
Bild från mötet i Centrumkyrkan Gråbo när Hela Lerum bildades.

Hela Lerum vill ändra perspektivet och tankar formades kring ett nytt synsätt på våra olika orter och deras unika särdrag. Man vill dra fördel av att vi har flera orter med olika särprägel och låta det bli en styrka.

Markus Eriksson från Team Tollered och Peanuts Kommunikationsbyrå
Markus Eriksson från Tollered presenterade idén

För att kunna göra detta så skall Hela Lerum bland annat driva Lerums Gästabud som handlar om att skapa unika evenemang på varje ort utspridda över året.

Dessa evenemang skall drivas lokalt och utformas för att ta till vara varje orts styrkor och särart, de skall bygga på engagemang och lokal skaparkraft.

Lerums Gästabud skall resultera i att vi som kommuninvånare skall besöka, upptäcka och bli stolta över våra olika orters unika särart.

Man understryker att varje kommundel har något unikt, som gör orten värd att besöka och detta vill Hela Lerum verka för att det skall upptäckas.

Lerums Gästabud skall bestå av individuella koncept för varje ort, men med gemensam samordning och produktion för planering och marknadsföring. Varje ort tilldelas samma förutsättningar och föreningen verkar solidariskt och jämlikt mot varje kommundel.

För Gråbos räkning så kommer Skördefesten och Bo & Energimässan i september månad att bli hörnstenarna i vårt arrangemang inom Lerums Gästabud. Vi vill fokusera både på vår historia som jordbruksort och som spjutspets i Lerums kommuns miljöarbete. Tillsammans med alla som vill bidra skall vi forma ett evenemang som Gråboborna och hela Lerum kan vara stolta över. Det känns väldigt spännande vad som växer när man möts arbetar tillsammans säger Mikael Tilly, pastor i Centrumkyrkan.

Kommunstyrelsen fattade beslut redan den 18 december om att stödja föreningen Hela Lerum med 230.000kr för att genomföra Lerums Gästabud under 2014. Dessutom pågår det samtal med större och mindre sponsorer för att få den föreslagna budgeten att gå ihop.

Hela Lerum vill stärka gemenskapen inom kommunen, öka stoltheten för våra orter, att få näringslivet att blomstra och öka antalet personer som besöker våra orter.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here