LindaOden200x267pxJag hade planerat veckan annorlunda. Måndag innebar jobb i Stockholm, tisdag jobb på Alléskolan och onsdag iPadkurs i Fjärås. Istället blev det något helt annat, vilket initialt stressade mig något vansinnigt.

Precis när jag skulle åka taxi till tåget på måndag eftermiddag fick jag ett sms från SJ som berättade att alla tåg från Stockholm till Göteborg var inställda. Stormen hade nått södra Sverige och vi vet nu att den inte kom speciellt lång upp i landet, men det visste Trafikverket inte då.

I hast fick hotell bokas, chef mailas och diverse toalettartiklar inhandlas. Alla borden och måsten snurrade i mitt huvud och jag var minst sagt irriterad. Sedan insåg jag att det faktiskt inte ändrade något, utan bara gjorde mig mer illa till mods. Istället gjorde jag det bästa av en kväll och natt på hotell, något jag sällan får nöjet att uppleva. För den som ständigt reser i jobbet är en hotellnatt säkert ren slentrian, men för den som bor själv på hotell högst en gång per år, om ens det, är det rätt så lyxigt.

Idag rullade så tåget mot Göteborg om än långsamt på sina ställen. Jag fick veta att ungarna var sjuka och då jag är den enda föräldern hemma imorgon blir det jag som måste vara hemma med dem. Ingen iPadkurs alltså. Veckan blev helt annorlunda än jag planerat och det må vara frustrerande, men egentligen är det här med ändrade planer en världslig sak. Det gäller bara att stressa av tillräckligt för att faktiskt inse det. För mig är första reaktionen på förändring inte sällan panik, men långsamt, långsamt börjar jag lära mig att gilla läget. Det har tagit nästan fyrtio år.

Linda Odén
Lärare Alléskolan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here