AnnaLenaHolberg500x275px

Den moderata kommunfullmäktigegruppen i Lerum har vid dagens sammanträde fått beskedet från kommunstyrelsens ordförande Anna-Lena Holberg att hon väljer att avgå som ordförande i kommunstyrelsen. Bakgrunden är den rådande situationen inom Alliansen samt budgeten.

”Jag ser att det är för mig i dagsläget inte är möjligt att fullfölja uppdraget på ett bra sätt för medborgarna och verksamheten” säger Anna-Lena Holberg.

HenrikRipa föreslagen som kommunalråd
Foto: Anna Johansson P4 Sjuhärad

Fullmäktigegruppen beslutade att föreslå Henrik Ripa till ny kommunstyrelse ordförande i Lerums kommun. Det formella beslutet tas av kommunfullmäktige den 17 december 2013. Anna-Lena Holberg kvarstår i rollen som kommunstyrelsens ordförande fram till dess.

”Jag känner mig ödmjuk inför uppgiften. Jag kommer att lämna mitt uppdrag som ledamot i Sveriges Riksdag” säger Henrik Ripa.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here