Elever på Lekstorpsskolan
Skolstart på Lekstorpsskolan i augusti 2013

Inom vårt arbete kring Gråbo samhälle på Lekstorpsskolan har tvåorna och treorna i arbetslaget F-3b tränat på att skriva insändare. Ämnet var: Vad hade ni velat ändra på i Gråbo? /Pia Eriksson

Djur i skolan!

Vi vill ha djur i skolan här i Gråbo. Det är många i Gråbo som har djur hemma och det är många som gillar djur. Får vi ha djur i skolan kan det bli roligare på rasterna för vi kan leka med djuren och djuren kan känna sig friare hemifrån. Vi får också lära oss mer om djuren. Om vi får ha med oss djur i skolan kommer många att tycka att det blir roligare i skolan.

Klädaffär i Gråbo

Vi vill ha en klädaffär. I den ska det finnas kläder till barn och vuxna. Kläderna ska vara billigare än i andra affärer. Det är bra att ha en klädaffär i Gråbo för då slipper man åka till en annan stad. En del har ingen bil och då är det bra att ha en klädaffär i Gråbo. Då kan man gå till affären. Man mår bra av att motionera. Om vi får en klädaffär i Gråbo behöver vi inte köra till en annan stad och då blir det mindre avgaser i naturen.

Lekplats i Gråbo!

Vi önskar att det fanns en super-duper-stor lekplats i Gråbo för att små lekplatser är för små-barn och för att på stora lekplatser får det plats fler barn. Den ska ha en jättelång rutschkana. För vanliga rutschkanor är så mini-små och då är det ingen som åker rutschkana. Man glider fort i rutschkanan. På lekplatsen ska det också finnas en jättestor pool för att dom flesta barn har ingen pool hemma så då får dom någonstans att bada. Där ska det också finnas en jättestor studsmatta för att man flyger så högt upp. Om vi får en stor lekplats i Gråbo så skulle alla barn få kul!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here