Lerums kommun förbereder sig nu inför den annalkande stormen. Vi ser över vår beredskap i form av rutiner, maskiner och personal.

En kraftig storm, med orkanstyrka i byarna, väntas nå Göteborg och västkusten eftermiddagen måndagen den 28 oktober.

Klass 3-varning för stormen

Det innebär att mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV. Kulmen i vindstyrkorna väntas någon gång mellan klockan 21 och 24. Därefter avtar vinden.

Felanmälan gator, vatten och avlopp:

Felanmälan el, gas och fjärrvärme:

Räddningstjänsten:

Stanna inomhus i kväll

Länsstyrelsen i Västra Götaland uppmanar allmänheten att om möjligt undvika att vistas utomhus under måndagskvällen. Samtidigt uppmanas personer som måste vistas utomhus till stor försiktighet – inte minst i trafiken.

Att tänka på inför stormen

Undvik personskador och skador på fastigheter genom att ta bort lösa föremål från balkonger och trädgårdar så att de inte blåser i väg.Vid ett eventuellt elavbrott till följd av stormen är det bra att ha minst en fungerande ficklampa, extra batterier, stearinljus och tändstickor hemma.Tåg-, flyg- och vägtrafiken kan påverkas av stormen. Håll dig informerad via Trafikverkets, Swedavias, SJ:s och Västtrafiks webbplats.Följ SMHI:s rapporter om vädret under kvällen.Följ även information på Lerums kommuns webbplats och på Krisinformation.se.
Klicka här för krisinformation.se

Lerums kommun förberedd

Lerums kommun är förberedd på att hantera händelser som orsakas av stormen. Kommunen samarbetar med Länsstyrelsen, andra berörda kommuner och myndigheter som räddningstjänst, polis och sjukvård, kring förberedelserna.

För mer information

Viktiga kontaktuppgifter och mer information hittar du via länkarna nedan.

1 KOMMENTAR

  1. Anita: FRG står för Frivillig Resursgrupp och stödjer kommunen i extra ordinära händelser.
    Maud: Jag lider med dig men vi hoppas på att dom klarar sig ialla fall

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here