image

Som fler har noterat är bankomaten och serviceboxen på torget i Gråbo avstängd. Det beror på att den gamla banklokalen byggs om och bankvalvet monteras ned.

Gråboborna hänvisas på anslag till bankomaterna i Floda och Lerum, vilket är svårt för framförallt äldre som kan ha svårt att ta sig dit på egen hand. Vi ställde därför frågan till de som är ansvariga för Bankomaten och för ombyggnationen – och här är det första svaret vi fått:

Jag beräknar att arbetet med att både demontera det gamla valvet samt ombyggnationen av bankomatrummet skall hinnas med på två veckor. Alltså kommer bankomaten endast vara ur funktion under en tvåveckors period.

säger Johan Olsson projektledare på TWL Bygg & Serviceteknik AB som utför ombyggnationen åt fastighetsägaren FastPartner.

Mika Anttila, som är kontorschef på Sparbanken Alingsås i Lerum, skriver:

Tyvärr är det ju så under ombyggnationer som denna att man tillfälligt får söka andra lösningar som kanske kräver merarbete och det beklagar vi naturligtvis. Kort är ett betalningsmedel som fungerar på de flesta ställen idag och jag vet inte något ställe på Mjörnbotorget som inte tar kort idag.

När det gäller Serviceboxen blir det tyvärr ett merarbete då man måste ta sig till Lerum eller Floda för att deponera sin kassett, vi beklagar detta men vi har tyvärr ingen annan lösning än att ta sig till Lerum eller Floda, koden är dock densamma! Förhoppningsvis håller byggarna tidtabellen och då rör det sig om två veckor med extraarbete vilket jag hoppas att handlarna mm har översikt med.

Vi fortsätter under morgondagen att söka alla de som lägger kassetter i serviceboxen för att informera om den tillfälliga lösningen. Alla våra kunder kommer att bli informerade via internetbanken och informationen finns även på vår hemsida.

Vi ber om ursäkt för de problem som ombyggnationen ställer till med och hoppas att alla berörda i Gråbo har tålamod och förståelse under byggprocessen.

Bonum som efter förmåga kan erbjuda kontanter när man handlar säger också att man inte har några möjligheter att fylla behovet av kontanter i motsvarande mängd, det räcker inte deras kontanter till.

Frågan är också om det räcker med två veckor för att ta ner bankvalvet, som jämförelse tog det mer än fyra veckor att ta ner postens gamla valv för ett par år sedan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here