Idag var det dags för den andra träffen med de kreatörer som vid kommundelsträffen före sommaren kom med förslag på vad man skall använda rivningstomten efter Hjällsnässkolan till innan den blir bebyggd.

kreatörer2Delar av Medskapandegruppen tillsammans med Christian Mattsson från Lerums kommun mötte kreatörerna för att se vilka förslag som kunde realiseras först och vilka som ville driva arbetet.

Vi landade i att börja med tre projekt. Dels en odlingslabyrint med jordsäckar i en cirkel med en stenlabyrint i mitten. Dessutom två konstväggar där alla får vara med att uttrycka sin kreativitet. Och dessutom att få till stånd så kallade ”bakluckeloppis” flera gånger per år.

Tre arbetsgrupper bildades för att driva arbetet med dessa tre projekt och målet är att realisera dessa projekt till Skördefesten i Gråbo den 7 september i samband med Livsrumsdagarna.

RivningstomtSkiss300pxVi funderade mycket över hur man skall använda den mycket stora ytan som blivit efter rivningen av Hjällsnässkolan, och vi landade i att vi kommer att försöka samla de olika projekten i anslutning mot torget.

Arbetsgrupperna skall nu planera arbetet, ta in kostnadsförslag på sådant som behöver införskaffas. Om två veckor, den 21 augusti 18:30 möts vi igen i Centrumkyrkan för att arbeta vidare och ta ställning till eventuella kostnadsförslag.

kreatörer1Arbetsgrupperna har ansvar för att driva arbetet men den större gruppen med kreatörer och representanter från Medskapandegruppen skall tillsammans hjälpas åt att mobilisera folk som kan vara med och arbeta när det behövs.

Vi räknar med att arbeta vidare med de olika förslag på projekt som finns efter hand. Men vi vill ta några saker i taget för att inte ta oss vatten över huvudet – men även för att bilda arbetsgrupper med personer som vill driva olika projekt.

Vi bestämde även att ha med Gråbos slogan – en plats att växa på vid entrén till odlingslabyrinten och även på andra sätt i centrum. En grupp skall träffas i veckan för att arbeta ned den grafiska formgivningen av Gråbos slogan så att den kan börja användas.

vimplarDessutom samtalade vi om de vimplar som sitter i flaggstängerna på torget och som har blivit väldigt fransiga, vi bestämde oss för att ta ner de och undersöka möjligheten att köpa in nya vimplar och även flaggor att användas på torget.

Det blev ett väldigt kreativt möte med mycket positiv energi. Det är spännande att se hur idéer går från tanke till realitet. Om du vill vara med att skapa i Gråbo centrum så hör gärna av dig till mig eller någon annan i Medskapandegruppen.

Mikael Tilly
Pastor Centrumkyrkan
& medlem i Medskapandegruppen
0735-302525

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here