På måndagskvällen var det ett spännande möte med de som kommit med kreativa förslag till vad rivningstomten efter Hjällsnässkolan skall användas till innan det blir byggnation där.

Det var Medskapandegruppen som bjudit in dessa ”kreatörer” till en träff i Centrumkyrkan för att se hur man skall kunna genomföra många av idéerna och hur de olika förslagen kan samverka.

Förutom de som kommit med förslagen så var även representanter för Lerums kommun representerade genom Christian Mattsson, Pia Ehrenberg och Lerny Hermansson, liksom styrgruppen i Medskapandegruppen.

Vi fick ett spännande samtal kring konstpark och konstvägg, mötesplats under tak och scen med dansbana, ljudlandskap med labyrintodling, bakluckeloppis och isbana, infotorg med tidslinje över processen mot ett hållbart samhälle och mycket annat.

20130617-202132.jpgVi satt med kartan framför oss och nu har Lisbeth Allard och Aimée Santesson med kunskap i kartritning fått i uppdrag att skapa en plan över området och få saker att passa ihop enligt vårt samtal.

Vad som kommer att kunna realiseras och inom vilken tid handlar om vilka som vill engagera sig och bidra. Flera har visat intresse och skrivit upp sig. Detta är något vi gör tillsammans och där kommunen stöttar oss på olika sätt.

Det fanns mycket kreativitet i luften blandat med en tydlig drivkraft att vi skall gå från ord till handling med start i augusti månad, med förhoppning att de första resultaten skall finnas att ta del av vid Skördefesten den 7 september.

Mikael Tilly

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here