secondColumn

Peter Adlersson på polismyndigheten i Västra Götaland rapporterar om en trafikolycka på länsväg 190 i närheten av Torgestorp. Två personbilar som har kolliderat och en av dem har voltat. Tre personer förs till sjukhus men är inte allvarligt skadade.

Expressen/GT berättar mer:

Bilen voltade och hamnade upp och ner. Då fick flera privatpersoner rycka in och hjälpa till. – Hade vi inte hittat brandsläckaren hade det slutat illa, säger Tommi Siipola, en av hjältarna.

Tommi Siipola, 21 och Christoffer Allenby, 22, var på väg hem till en kompis när två andra bilar kolliderade alldeles framför dem på länsväg 190 i närheten av Torgestorp, i Lerumstrakten.
– Vi var kanske 20 sekunder efter bara. Vi såg rök framför oss, säger Tommi.
Händelsen inträffade vid 18.30-tiden på tisdagskvällen. När Tommi och Christoffer kom fram såg de olycksplatsen precis vid en bushållsplats. En personbil på vägen och en annan liggandes upp och ner utanför vägkanten.
– Vi sprang dit – och när vi kom fram såg vi att det börjat brinna i gräset precis bredvid den voltade bilen, förklarar Tommi.

Stod en buss i närheten
Som tur var stod en buss alldeles i närheten, berättar Tommi. Han sprang och hämtade brandsläckaren och busschauffören hjälpte till med att släcka elden.
– Hade vi inte hittat brandsläckaren hade det slutat illa, säger Tommi.
Enligt Tommi satt killen i bilen som hade voltat fastklämd och kom inte loss. Trots att flera personer på platsen hjälpte till så gott de kunde. Enligt Tommi var de runt sju personer som sprang till undsättning.
– Till slut fick vi ändå upp dörren och han kunde komma ut. Räddningstjänsten kom bara några minuter senare, säger Tommi.

Lindriga skador
Killen i den voltade bilen hade ett misstänkt armbrott och i personbilen satt en kvinna och en flicka. Kvinnan chockades och flickan fick en bula. Alla tre inblandade körde till sjukhus med lindriga skador enligt polisen.
Trafiken stoppades helt på platsen vid olyckan men kunde komma i gång strax innan 19.00.
– Det är tur och väldigt viktigt att folk hjälper till om de kan, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.
Olyckan fick Tommi Siipola att själv reflektera över sin tillvaro.
– Man uppskattar livet mer just nu. Det kan förändras så himla fort, det tänker man inte själv på när man kör bil, säger han.

Läs artikel på GT:s hemsida…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here