IMG_3752

På lördagskvällen så var det dags för den andra picnickonserten i Centrumkyrkan, denna gång med besök av vissångerskan Ulrika Nätterdal, tillsammans med musikerna Per Johansson på piano och Klas Nilsson på ståbas och trumpet.

IMG_3713

Alla hade tagit med sig något gott att äta och vi inledde med att äta och umgås runt borden. Innan det blev dags för Ulrika och bandet att underhålla.

IMG_3819

Ulrika som har skrivit många av de sånger de framförde är som någon beskrev det ”drottningen av underfundiga texter” och hon berörde oss alla med sina berättelser både i sångerna och i det hon sa mellan låtarna.

IMG_3717

I pausen så bjöds det på kaffe och många hade med sig lite godsaker, som tillsammans med den varma stämningen skapade en skön gemenskap.

IMG_3837

Avslutningen med bandet blev om möjligt ännu mer nära och inbjudande. Vi bjöds på härlig jazz och bandet utropade Centrumkyrkan till Gråbos nya jazzklubb, det blir något att leva upp till.

Det var med stor tacksamhet som kvällen avrundades, flera dröjde kvar och satt och samtalade länge i kandelabrarnas ljus.

Mikael Tilly

Kommentera