Christopher-Hansson200pxMitt namn är Christopher Hansson, jag är 21 år och studerar för tillfället till Civilekonom på Borås Högskola. Jag har fått förmånen att skriva några rader via den här hemsidan. Det som skiljer mig från ganska många ungdomar är att jag är politiker, och jag tänkte börja med att berätta min historia om hur jag nästlade mig in i politiken.

Allting började när jag gick i högstadiet, jag var genuint intresserad av att påverka och inte bara av att sitta bredvid och titta på när folk fattar beslut åt en. Och i samband med att jag gick i 9:an så kom valet 2006, jag följde det med spänning och det hela slutade med en seger för Alliansen. Vid detta tillfälle tänkte jag att jag måste på börja med politik och påverka min och mina vänners omgivning. Jag hade ingen aning om vilket parti som stod mig närmast och jag ville börja med något som var politiskt neutralt och därmed så ansökte jag att gå med i något som på den tiden kallades ungdomsfullmäktige.

Ungdomsfullmäktige fungerade på det sättet att man gick en kurs, fick åka till Riksdagen och efter det fick man vara med och påverka Lerums politiker. I början av min gymnasietid satt jag i ungdomsfullmäktige och blev till och med vald till ordförande under en tid men det kändes som om vi bara stod och stampade på samma ställe, det kändes inte som om politikerna lyssnade på oss.

Efter ett tag i ungdomsfullmäktige så bestämde jag mig för att ansluta mig till något parti. Valet var inte självklart, jag kollade på samtliga dåvarande riksdagspartier och fastnade för fyra stycken (Moderaterna, Folkpartiet, Socialdemokraterna och Centerpartiet). Jag läste igenom samtliga partiers program och förslag och det hela slutade med att jag gick med i Centerpartiet. Jag vill inte rekommendera något parti för någon men en sak jag skulle rekommendera är att tänka efter vad man har för hjärtefrågor och sedan kolla upp vad de olika partierna står för och om de driver frågan.

Mitt första politiska uppdrag blev som ersättare i beredningen för skola och utbildning. Det var ett fantastiskt uppdrag där jag lärde mig något otroligt mycket och som senare kom att lägga grund för mycket av det jag kan idag.

Valet 2010 närmade sig i all hast och jag fick stå som fjärdenamn på Centerpartiets kommunlista, jag fick också äran att stå med på riksdagslistan som 18:e namn. Det hela slutade med att jag kom in i kommunfullmäktige som ersättare och fick axla förtroende på flera politiska uppdrag. Bland annat som 1:e vice ordförande i beredningen för skola och utbildning.

Idag ser jag mycket annorlunda på politik, förr var man mycket mer radikal och tyckte att de andra partiernas förslag var helt värdelösa. Men idag väljer jag att vara mycket mer objektiv och kollar i ett större sammanhang. Det jag menar med detta är att förslag som kommer från andra partier kan vara jättebra och det ska inte behöva vara så att man ska förkasta eller rösta mot det bara för att.

Men nog pratat om mig, det jag vill uppmana till är att fler ungdomar tar sig in i politiken. Min väg är kanske inte den mest ultimata men en sak är säker. Det behövs fler ungdomar i politiken som vågar ta för sig. Gå inte med i ett speciellt parti för att någon säger det till dig, gå med i något du tror på och något som du tror kan driva just dina hjärtefrågor.

Innan jag avslutar mitt första inlägg på den här hemsidan så vill jag tacka Mikael Tilly för att jag har fått förmånen att få vara med och skriva här och jag vill avsluta med ett citat från Voltaire.

Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.

Med Vänliga Hälsningar,

Christopher Hansson

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here