Det blev en lyckad första Picnickonserten i Centrumkyrkan! Picnickonsert innebar en konsert där vi som gäster tog med oss vår egen favoritmat och dryck tillsammans med våra vänner blev finstämd och lyckad.

Picnickonsert

Borden stod dukade, kandelabrarna var tända, bestick, glas och porslin fanns att tillgå och disken diskades efter oss. På scenen förgyllde Ulrika Jälmsjö, Nicklas Sehlin och Niclas Ericsson kvällen med en stor variation av både sångtexter, musikinstrument och insiktsfulla tankar.

Här beskriver några av gästerna hur man upplevde det nya konceptet:

När vi kom in genom tornet i Centrumkyrkan möttes vi av vita dukar och kandelabrar med levande ljus. Lite Lady och Lufsen-känsla utan att för den skull bli romantiskt. Centrumkyrkans nya kafé passade verkligen bra för den här sortens arrangemang.

Var och en tog med sig sin mat och (alkoholfria) dryck medan Centrumkyrkan stod för porslin, dukning och inte minst disken efteråt. På borden syntes både en kristallskål, Tupperwareburkar och kaffetermosar.

De tre musikerna med Ulrika Jälmsjö i spetsen tolkade allt från Lisa Nilsson och Timbuktu till Michael Jonsson, varvat med tänkvärda funderingar och citat av både Mark Levengood och Atle Burman. Musikerna lyckades verkligen förmedla en avskalad och intim stämning framfört med känsla och hög kvalitet. Vilken njutning! Efteråt hade vi inte bråttom att gå hem utan satt kvar en lång stund och hade trevligt med några av de andra gästerna.

Pelle & Sandra, Stefan & Sofia

Känslan efteråt var, som någon uttryckte det; ”Detta måste vi göra igen!”.

BirgittaO200px
Birgitta Olofsson

Kommentera