Jag heter Dennis Jeryd och är Oppositionsråd för Socialdemokraterna i Lerums kommun. Det innebär att jag är en av två heltidspolitiker i Lerum och har två olika roller: dels att företräda den politiska oppositionen i kommunen men också att företräda kommunen i olika sammanhang. Jag har ett kontor i bottenvåningen på kommunhuset – välkommen in!

Först lite om mig själv: Jag är 48 år, utbildad civilingenjör i datateknik och uppväxt i Göteborg (även om jag faktiskt är född i Sundsvall och bodde där de första månaderna av mitt liv). Flyttade till Gråbo 1990 och bodde på Sniken fram till 2001 då vi byggde hus i Olstorp. Gift och har två barn som inte bor hemma längre. Innan jag blev politiker på heltid i oktober 2010 så var jag delägare i ett företag i databranschen.

Jag har blivit erbjuden att skriva här ungefär en gång per månad och tänkte börja med en ”vanlig” vecka i ett oppositionsråds liv. Just vecka 7 är faktiskt ingen vanlig vecka då det är en av få veckor under året när vi inte har möte med kommunstyrelsen eller kommunstyrelsens arbetsutskott, vilket annars upptar hela onsdagen, en ganska lugn vecka faktiskt.

Måndagar brukar normalt vara planering på förmiddagen och kommunalrådsmöten på eftermiddagen men just denna vecka så besökte vi Landshövdingen på hans kontor i Göteborg för att diskutera förutsättningar för att kunna bygga i Lerum och Floda centrum där det finns många nationella intressen som Säveån, järnvägen och E20. Landshövdingen är en väldigt trevlig och rolig person som säkert skulle kunna ha livnärt sig som stå-upp komiker, samtidigt är han oerhört påläst och kunnig – en eftersträvansvärd egenskap. Kvällen ägnades åt partimöte om kyrkovalet i Svenska kyrkan som äger rum den 15 september.

Tisdagen ägnades åt mer planering, telefonsamtal och att svara på mail på eftermiddagen hade vi kommunalrådsmöte som vi normalt har på måndag eftermiddag. Då träffas kommunstyrelsens presidie, kommundirektörerna och olika tjänstemän för att diskutera och planera olika frågor. Det blev ett långt möte som varade hela eftermiddagen.

Onsdagen började med skrivbordsarbete för att på eftermiddagen åka till Mölnlycke för att vara med på ägarråd i Förbo. Förbo, Sveriges enda allmännyttiga bostadsbolag som ägs av mer än en kommun, ägs gemensamt av Lerum, Härryda, Mölndal och Kungälv (fast med olika ägarandelar). På grund av ny lagstiftning så behöver vi göra om aktieägaravtal, bolagsordning och ägardirektiv så det har blivit mycket papper att läsa. På kvällen hade vi studiecirkel i partiet som vi blygsamt kallar ”Så vinner vi valet 2014”.

Torsdagen blev en varierad dag som inleddes med intervju av kandidat till ny sektorschef för Samhällsbyggnad. Sektor Samhällsbyggnad är en stor sektor och vi har bestämt att det behövs ett delat ledarskap med ytterligare en chef så därför intervjuar vi kandidater till den posten. Direkt därifrån till Alingsås där jag pratade om Alingsås Lasarett med PRO Alingsås. Jag sitter även i styrelsen för Alingsås Lasarett som gruppledare för Socialdemokraterna (men det är en miljöpartist som är ordförande), skönt att få tillhöra den politiska majoriteten ibland! Nästa stopp för dagen var Kungälv där deras kommunfullmäktige hade samlats för att diskutera rådslaget om uthållig tillväxt. Jag var där i egenskap som politiker från GR (Göteborgs Regionens kommunalförbund), jag är också vice ordförande i GR styrgrupp för Arbetsmarknad (mer om det en annan gång). Jätteintressant att få komma ut till en annan kommun och se hur de arbetar där.

Fredag förmiddag i Göteborg där vi hade gruppmöte i (S) gruppen i GR inför styrelsemötet nästa vecka. Alltid lika roligt att träffa sin ”kollegor” från de andra kommunerna i Göteborgsområdet. Eftermiddagen ägnade jag åt revision av den Socialdemokratiska föreningen i Gråbo.

Det blev ganska långt denna gången men ändå har jag fått välja bort en del. Vad vill du att jag skriver om, mer, mindre? Undrar du om något, har kommentarer eller synpunkter så hör av dig! Jag nås på 0302-52 11 17 eller e-post dennis.jeryd@lerum.se (och så finns jag på Twitter, Facebook och har en blogg också…).

Dennis Jeryd

Med vänlig hälsning,
Dennis Jeryd
Oppositionsråd (S)

DELA
Föregående artikelBuss besköts utanför Gråbo
Nästa artikelRiggnings för talangjakt
Jag heter Dennis Jeryd och är Oppositionsråd för Socialdemokraterna i Lerums kommun. Jag är 48 år, utbildad civilingenjör i datateknik och uppväxt i Göteborg. Vi flyttade till Gråbo 1990 och bodde på Sniken fram till 2001 då vi byggde hus i Olstorp. Gift och har två barn som inte bor hemma längre. Innan jag blev politiker på heltid i oktober 2010 så var jag delägare i ett företag i databranschen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here