Båtbrand i Hjällsnäsviken. Foto: Nicklas Raask

Båtbrand i Hjällsnäsviken. Foto: Nicklas Raask

En båtbrand inträffade på onsdagskvällen när bensinångor fattade eld med explosion och kraftig rökutveckling som följd. 

Två vuxna och fem barn fanns i båten som just skulle lägga ut från bryggan. Tre av barnen drabbades av lindriga brännskador (5-10%).

Larm kom till SOS Alarm vid 19:40 och räddningstjänst och ambulanshelikoper kom snabbt på plats.

GP.se skriver:

En fritidsbåt med 60 liter bränsle började brinna i Gråbo. Ombord fanns barn. Tre personer har förts till sjukhus. Det var vid 19.30-tiden på onsdagskvällen som fritidsbåten lades i vid Hjällsnäsbryggan i Mjörn.

Omständigheterna är inte klara för GP, men antingen i samband med tankning eller när motorn startades hände någon oförutsett – det började brinna. Händelsen var allvarlig då barn fanns ombord i båten, uppger räddningstjänsten.

SOS Alarm uppger för GP klockan 21.30 att tre personer förts till sjukhus med oklara skador. Polisen har för att utreda händelsen och kunna göra en teknisk undersökning av båten inlett en förundersökning om misstänkt allmänfarlig vårdslöshet.

Båtbrand i Hjällsnäsviken

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here