Popplar660pxUnder fredag eftermiddag kommer gång- och cyckelvägen mellan Pizzerian och rivningstomten efter Hjällsnässkolan att vara avspärrad.

Det tiotal höga popplarna som växer utmed träplanket vid Pizzerian och Bonum kommer att tas ner. Orsaken att träden tas ner är att deras rötter förstör asfalten på gång- och cykelvägen och gör den svår att använda.

Leif Pettersson, lantbrukare på Hjällsnäs, kommer att göra arbetet och vägen kommer att spärras av och vakter kommer att sättas ut under arbetets gång. Man kommer därför att behöva välja en annan väg under tiden som arbetet pågår.

Frida Wallentin, som är enhetschef på parkenheten i Lerums kommun, meddelar att efter att träden är nertagna så kommer vägenheten på kommunen att fräsa bort ojämnheterna i asfalten och sedan laga den så att vägen blir jämn och farbar.

Detta projekt är ett resultat av den samverkan som just nu växer mellan föreningar, kyrkor, företagare och Lerums kommun i Medskapandegruppen, säger Mikael Tilly.

Mikael fortsätter med att säga att: – Vi var beredda att göra detta arbete redan före sommaren, men då fick vi besked om att fastighetsägaren, FastPartner AB i detta fall, var tvungen att söka tillstånd hos Länsstyrelsen för att ta ner träden eftersom de betraktades som en allé, och nu har detta tillstånd kommit och arbetet kan göras. Och nu vi ser fram emot att till Skördefesten ha en iordninggjord cyckelväg igen.

Uppdatering: Avverkningen av popplarna kommer att ske sent på fredagseftermiddagen enligt uppgift.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here