Grabo-logo660x254px

Vi i Medskapandegruppens arbetsgrupp för slogan presenterar nu en logga för Gråbo, baserad på vår nya slogan. Vi hoppas du kommer att gilla den!

I våras så fick vi Gråbobor vara med att ta fram en slogan för vårt samhälle och för den förändringsprocess som vi är mitt uppe i. Gråbo är spjutspetsen i Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025, för att nå dit så skall Gråbo gå före och visa vägen mot ett hållbart samhälle.

Sloganen vi tog fram är tänkt som ett verktyg att hjälpa oss att tillsammans forma det framtida Gråbo, den skall bidra till att forma en identitet som ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbart samhälle.

För att denna slogan skall kunna komma i funktion och användas har vi bett några Gråbobor som jobbar professionellt med grafisk design att ta fram en logotyp för Gråbo och vår nya slogan.

Medskapandegruppens arbetsgrupp för slogan har samarbetat med bland annat Paula Szabo som är Art Director på Folkspel/Bingolotto, det är också hon som har tagit fram detta förslaget på logotyp för Gråbo utifrån vår slogan.

När arbetsgruppen hade landat i ett förslag till logotyp så har vi sedan arbetat med att förankra det förslaget i  medskapandegruppen, bland representanter för företagare, föreningar, kyrkor, tjänstemän, politiker och helt vanliga Gråbobor. Vi har bett folk att berätta för oss om vilka känslor och tankar logotypen väcker och har sett att den för de flesta knyter an bra till vår slogan ”Gråbo, en plats att växa på”.

Vi känner oss nu trygga med att denna logotyp tillsammans med vår slogan skall kunna bli något vi Gråbobor kan ta till oss, göra till vår och hjälpa oss mot målet att bli ett hållbart samhälle.

grabo-tshirtVid skördefesten på Mjörnbotorget i Gråbo den 7 september så kommer vi att inviga logotypen mer officiellt och vi hoppas att du vill vara med då!

Om du redan nu vill börja använda logotypen så har vi gjort i ordning några saker man kan beställa med vår nya logga på via Spreadshirt.se, du hittar vår giftshop på denna länk…

Medskapandegruppens arbetsgrupp för slogan
Mikael Tilly, Hans Hellberg och Mattias Algotson

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here