Så har då de första eleverna i Gråbo Nya Skolor fått sommarlov. För nu ikväll har det varit skolavslutning på Lekstorpsskolan.

lekstorp-kristinaMed sommarfina kläder, pirrig förväntan och picknick-korgar samlades elever, föräldrar, syskon och andra anhöriga för att få lyssna till sommarsånger, själva få sjunga med i välkända sånger och lyssna till rektor Kristina Erikssons sommartal.

 

lekstorp-barn900pxAlla elever fick någon gång under programmets gång komma upp på scenen för att tillsammans med sitt arbetslag sjunga sånger som ”Vi vill va’ lediga på sommaren”, ”Jag gillar sommaren” och ”Bada och sola”. Några elever i 4-6:an hade också gjort en dans som de dansade till sin sång.

lekstorp-allsångTillsammans sjöng vi ”Barfota utan strumpor och skor” under fantastisk ledning av försångare ifrån alla olika arbetslag och sedan fick Trivsel-Ledarna (dvs de elever som ordnar trevliga rastaktiviteter för sina skolkamrater) diplom för sina insatser innan det var dags för lärarnas inslag…

 

IMG_5279…som nog gjorde både en och annan skolavslutningsbesökare förvånad… 🙂

En svensk specialtext på melodifestivalvinnaren ”You” gick inte helt obemärkt över i en ”Gangnam-Style” variant som i vår tolkning kallades för ”Lärarstil” – med solglasögon, dans och allt.

IMG_5406Som om det inte vore nog urartade det i en ganska galen variant på ”Harlem Shake”…

Många glada skratt och stort jubel spreds över fotbollsplanen på Lekstorpsskolan, frågan är om det ännu helt har tystnat… 😉

Se video med lärarna här!

Innanlekstorp-blomstertid vi fikade vår medhavda picknick och fick sommarlov på riktigt sjöng vi alla tillsammans ”Den blomstertid nu kommer” med blockflöjtsförspel.Stämningsfullt och högtidligt som sig bör!

Tack till alla medverkande – ha nu en riktigt skön sommar!

ÅsaM200x300px

Åsa Magnesköld
Musiklärare på Lekstorpsskolan

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here