På Nationaldagen så valde vi som var med på firadet i Gråbo en slogan för vart vi vill som samhälle.

Medskapandegruppen hade tidigare tagit initiativ till att samla in och rösta fram en slogan för Gråbo, som skulle hjälpa oss på vägen mot att bli en hållbart samhälle.

Hundra förslag vaskades ner till tretton som vi röstade bland både på nätet, vid vårmarknaden och på en av skolorna. Detta gav oss tre toppkandidater med brett stöd som valet stod bland för de som samlats på torget.

Valet föll på ”Gråbo, en plats att växa på” som skickades in av Anna-Maria Ståhl, hon förklarar ”Gråbo ska vara en trygg plats för stora och små, där man vill växa upp och längta tillbaka till. En plats där människor och miljö har en möjlighet att utvecklas.

Vi kan se att vinnaren haft starkt stöd i alla grupper och vi är glada att ha hittat en berättelse om Gråbo som redan har förankring i oss och som även kan fungera som en målsättning för det framtida Gråbo.

Det finns kraft och värme i orden, och de visar på kvalitéer som krävs för att vara ett hållbart samhälle. Det skall bli spännande att följa det som gror och växer i Gråbo.

Mikael Tilly, Mattias Algotson och Hans Hellberg i medskapandegruppens arbetsgrupp för slogan.

20130610-075221.jpg

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here