SloganFörGråbo960px

Medskapandegruppen i Gråbo, med representanter för Lerums kommun, föreningsliv, företagare och kyrkor, har beslutat att genomföra en omröstning kring en slogan för den förändring vårt Gråbo står mitt upp i.

Vi har fått in 102 förslag och vi har haft ett tufft jobb att få ner det till en lista på cirka tio kandidater som var målet, det blev till slut 13 stycken.

Kriterierna för slogan för Gråbo var:  ”Vi vill att slogan för Gråbo är positiv och fyndig, att den knyter an till vår lokala historia, att den känns välkomnande och inbjudande och att den knyter an till ett hållbart, miljövänligt och grönt samhälle”

Vid vårmarknaden den 18 maj inleds omröstningen bland dessa kandidater. Omröstningen kommer dels att ske på Vårmarknaden, men även på Gråbo.nu och på Facebook. Dessa tre resultat kommer att vägas samman för att få fram tre toppkandidater som har ett så brett stöd som möjligt. Slutomröstningen sker sedan vid Nationaldagsfirandet på Mjörnbotorget.

Kandidater till slogan

  • Bo grönt i Gråbo
  • Go green, go Gråbo
  • Gråbo – bygger för livet
  • Gråbo – det ligger i luften
  • Gråbo – en färgklick
  • Gråbo – en plats att växa på
  • Gråbo – ett hållbart alternativ
  • Gråbo – färgstarka tillsammans
  • Gråbo – hållbar framtid
  • Gråbo – på rätt spår
  • Gråbo – tillsammans för en grönare framtid
  • Gråbo såklart är ekosmart
  • Gröna Gråbo

Var med och rösta på det alternativ du känner passar bäst för vårt Gråbo, från den 18 maj kommer omröstningen att vara öppen. Kom till vårt bord vid Centrumkyrkan på Vårmarknaden, surfa in på Gråbo.nu och vår sida på Facebook . Var med och skapa!

Medskapandegruppen för pilot Gråbo
genom Mattias Algotson, Mikael Tilly & Hans Hellberg


Tidigare inbjudan

En slogan handlar om idéntitet, om vilka vi är, vår historia – både som ort och som individer. Gråbo har sin historia, men många av oss har flyttat hit och är med och berikar helheten med det vi tagit med oss.

En slogan handlar även om vart vi är på väg tillsammans. Gråbo håller just nu på att bli Sveriges första hållbara tätort. Tanken är att Gråbo skall gå före och visa hur vår kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun till 2025 skall förverkligas.

Ett hållbart samhälle bygger man emellertid inte bara med nya hus, nya skolor och solfångare. Ett hållbart samhälle är ett projekt som berör alla oss som bor och lever här, vare sig vi bor i centralorten eller i något av de omgivande villasamhällena, Olstorp, Björboholm, Hjällsnäs, Stannum, Annekärr eller Burhult. Våra livsmönster måste förändras för att det skall kunna bli verklighet och det måste bli hållbart att leva i Gråbo, inte bara miljömässigt, utan även ekonomiskt och socialt.

Just nu pågår många projekt här i Gråbo. Vi har fått nya skolor, och planerna för ett nytt centrum arbetas på för högtryck. Mängder av nya bostäder skall byggas och ett initiativ kring miljömässigt hållbart byggande har tagits av en grupp företagare här i Gråbo.

Föreningslivet, kyrkorna, företagarna och politikerna har under ett års tid samverkat i det som kallas medskapandegruppen – ett sätt att fördjupa medborgarinflytandet och att göra det möjligt för alla som vill att bidra till utvecklingen.

Vi tror att vi nu behöver samlas som samhälle kring vilka vi är och vart vi är på väg tillsammans. Ett hållbart samhälle är inget vi kan få serverat på ett fat utan vi behöver bidra var och en. Då kan en slogan eller en målbild hjälpa oss att känna delaktighet och engagemang. Att det blir vårt och att det blir vi.

En slogan hjälper oss själva att se vilka vi är men den hjälper även alla nya Gråbobor som vi vill skall flytta hit till oss att förstå vad de kommer till.

Så med början idag, på Valborgsmässoafton, kommer vi att inleda en insamling av förslag till Slogan för Gråbo. Insamlingen pågår sedan fram till mitten av maj.

Den 18 maj är det vårmarknad i Gråbo och stor bokmässa då alla Gråbos skolelever visar upp de böcker de gjort. I samband med den kommer du att få vara med och välja bland ett tiotal slogans som har gallrats ut.

Slutomröstningen sker på nationaldagen i samband med firandet på Mjörnbotorget. Där kommer du att få välja bland tre toppkandidater till slogan för Gråbo.

Gallringen av förslagen ner till de 10 som går till omröstning sker utifrån följande kriterier:

Vi vill att slogan för Gråbo är positiv och fyndig, att den knyter an till vår lokala historia, att den känns välkomnande och inbjudande och att den knyter an till ett hållbart, miljövänligt och grönt samhälle.

Du kan lämna ditt förslag senast den 15 maj till Slogan för Gråbo genom att skriva ditt förslag i en kommentar här nedanför eller så kan du göra det via epost, sms och brev.

Medskapandegruppen
genom Mattias Algotson, Mikael Tilly & Hans Hellberg

3 KOMMENTARER

  1. Mina förslag till slogan

    Gråbo där livet gror
    Eller
    Gråbo bor där livet gror

    Eller bara helt enkelt
    Där livet gror

    Min tanke är att livet grundas på att om fröet ska slå rot och växa behövs en hållbar samt näringsrik plats. En känsla av att varje ide’ ska tas om hand och ges goda förutsättningar. Gråbo bor kan vara med och låta liv gro och växa. Eller hur?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here