AnnelieLundström200pxJa, då hade turen för att skriva kommit till mig och först är det väl på sin plats med en liten presentation. Jag är en 46-årig vanlig kvinna/mamma/farmor. Jag heter Annelie Camilla Lundström men kallas för Annelie. Förutom när jag vara liten, då jag kallade mig för mammas våran´ Kalle. Jag är född som äldst i en syskonskara på tre och jag har vuxit upp i Stenkullen, Skogstjället.

Musik har alltid varit en stor del i mitt liv och jag sjunger gärna. Det har framförallt blivit i kyrkosammanhang, då jag har en personlig tro på Gud och sången har i min tro fått vara en del i att ge uttryck för det jag känner och upplever. Idag är jag med i Centrumkyrkan här i Gråbo och jag tycker det känns spännande med vår nya kyrka mitt i centrum, detta ger den ju bättre tillgänglighet än tidigare, för den som vill dela gemenskapen.

Jag har under hela mitt vuxna liv arbetat inom vården och nu jobbar jag på ambulansen som sjuksköterska, ett arbete som jag haft sedan 1997, faktiskt samma år som vi flyttade till Gråbo. Här bor jag på en liten annorlunda adress, Bengts Land i Hjällsnäs. Jag har försökt få reda på vem denna Bengt var, men det är ingen jag frågat som riktigt vet. Kanske det är någon av er som läser detta som vet? År 1898 flyttades mitt hus från en samfällighet till sin nuvarande plats, och jag kan bara säga att jag älskar huset.

För några dagar sedan pratade jag med några politiker om känslan av att vara stolt över det samhälle som man bor i och det var väl lite si och så för hur man kände för sina orter i denna grupp. Själv är jag väldigt klar över hur jag känner det. Jag älskar mitt hem och jag är både glad och stolt över att bo i Gråbo. Så har det inte alltid varit, vi känner alla till historien. Idag ser jag en ljus framtid för hela Gråbo och jag tror att det tillsammans med vad som händer i Floda kan lyfta hela Lerums kommun.

Ja, jag är som ni kanske redan förstått politiskt engagerad. Min partitillhörighet är Kristdemokraterna. Jo, jag vet att vi är ett litet parti, som oftast ligger på gränsen till att få vara med, men jag tror att vi gör skillnad i att vilja lyfta fram de mjuka värdena i samhället och det är just detta som gör att jag fortsätter. Jag sitter med i fullmäktige där vi har två platser och jag sitter som ersättare i kommunstyrelsen samt kommunens arbetsutskott. Detta engagemang tar mycket tid och egentligen skulle jag behöva vara tjänstledig mer än de 10 timmarna i veckan som jag är från ambulansen, men det handlar ju om att få ihop ekonomin också, så då får det bli så här en tid.

Eftersom jag tycker om talesätt, ordspråk och visdomsord skulle jag vilja avsluta denna första artikel med ett citat som jag såg på facebook härom dan´ och som är skrivet av min absolut största idol:

”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.”


Astrid Lindgren

Ps. Har du några frågor angående det du läst eller om något annat du funderar över, är du självklart välkommen att höra av dig till mig. Ds.

Kram! Kram!

Annelie Lundström

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here