Mikael Tilly, som är initiativtagare till Gråbo.nu, frågade mig för ett tag sedan om jag då och då kan tänka mig att skriva några rader här och det svarade jag jatack på. Därför kommer ni att höra från mig med jämna mellanrum, och jag från er hoppas jag, och därför vill jag börja med att presentera mig. Så ni vet vem ni har att göra med, lite grand till åtminstone.

Eftersom det var i min roll som kommunpolitiker som jag lärde känna Mikael, tänker jag att det är utifrån den rollen han tror att ni möjligen kan vara intresserade av att läsa det jag skriver här, så jag börjar med att berätta om den delen av mitt liv.

Lill Jansson heter jag och jag bor i det område i Gråbo som kallas för Lingon och blåbär. Jag är inte född och uppvuxen i Gråbo, vilket jag vet att många gråbobor är, utan jag och min familj flyttade hit 2001. Eftersom vi hade (och fortfarande har) släktingar här, hade vi varit här på besök många gånger och vi kände helt enkelt att vi gillade stället. Dessutom ville vi gärna bo nära släkten (jag gillar släkten) och få en möjlighet att kunna hjälpas åt i vardagen. Och så fick det bli.

Nu är de flesta av släktens barn vuxna och halvvuxna, men vi tycker fortfarande att det här härligt att ha varandra i närheten. Idag känner jag dessutom både Gråbo och gråboborna bättre än när vi flyttade hit och jag kan konstatera att jag tycker om den här platsen på riktigt. För Gråbo är på riktigt. Det finns ett hjärta här och jag har alltid känt mig välkommen, även om jag inte har mina rötter här. För så är det inte över allt. Där jag växte upp sa man att det var först i tredje generationen som man s a s tillhörde full ut.

Sedan tio år tillbaka är jag aktiv i Folkpartiet. Politiskt intresserad har jag alltid varit, men sällan tänkt på det i partipolitiska termer eller velat lägga min fritid på det. Kommunpolitik var för andra och särskilt kul verkade det ju inte vara heller för den delen. Men så i september 2003 blev Sveriges utrikesminister mördad, och det fick mig att fundera. Några måste ju ändå göra det där, engagera sig politiskt, och jag kunde inte riktigt hitta några bra skäl till varför inte jag skulle göra det. Jag som ändå gick och funderade på vad som skulle kunna bli lite bättre i världen och i Lerums kommun. Så den 12 september, dagen efter att Anna Lindh avlidit, ringde jag Folkpartiet i Lerum.

De politiska uppdragen har sedan dess sett lite olika ut, men just för tillfället är jag en av Folkpartiets sex ledamöter i kommunfullmäktige och partiets representant i kommunstyrelsen. Inte på heltid utan som deltidspolitiker. Det mesta av min tid lägger jag på att driva mitt företag, som jag startade för snart femton år sedan tillsammans med min bästa vän (och vi är fortfarande bästa vänner, även om vi genom åren har fått höra en miljon gånger att man inte ska ha företag ihop med vänner). Väldigt kort kan jag berätta att vi håller på med kommunikation och information som har med äldreomsorg att göra, och vi gör det via sociala medier och andra digitala kanaler, områden där utvecklingen gått och går snabbt. Tänk bara hur lätt vi kan kommunicera den här vägen, om vi vill. Det gillar jag.

Så har ni något att berätta – tankar, idéer eller konkreta förslag på hur Gråbo eller Lerums kommun kan bli ännu bättre, hör av er! Gör det. Kommentera här, ring, mejla, skriv brev, twittra, telepatera eller hör av dig på Facebook. Det finns ett bra sätt för alla.

Vi hörs igen.
Lill Jansson

LillJansson

Tel: 0735315237
E-post: lill@minsektor.se
Blogg: www.lilljansson.se
Twitter: FP_Lerum
Facebook: lilljansson

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here