DennisJerud200x200pxI lördags var jag i Färgelanda, en kommun i Dalsland. Det var dags för distriktskongress för Socialdemokraterna i Norra Älvsborg och jag var en av 10 ombud från Lerum.

Dalsland är en vacker landsdel med många sjöar och en fantastisk natur. Om ni inte åkt båt på Dalslands kanal så kan jag verkligen rekommendera det, gärna i kombination med en rälsbusstur. Dalsland har en speciell plats i mitt hjärta eftersom jag tillbringade min barndoms somrar strax utanför Bengtsfors.

Men allt är inte gröna skogar i Dalsland, man har haft minskande befolkning sedan år 1900 med allt vad det innebär. Färgelanda kommun hade över 7500 invånare 1990 och är nu nere på 6500. Färre invånare innebär en avveckling av den kommunala servicen, skolor måste stängas, underlaget för handeln minskar, neddragningar i den kommunala servicen etc.

Som tur är har vi inte samma utveckling i Gråbo utan här är trenden den motsatta. Gråbo tätort hade 3700 invånare 1990 och är nu uppe över 4200. Om vi räknar hela Gråbo kommundel så är ökningen betydligt större.

Nu är det dags för nästa steg i Gråbos utveckling och i dagarna ställ första detaljplanen för Gråbo centrum ut. I detaljplanerna finns planer på uppemot 400 bostäder och lokaler för verksamhet, detta kanske innebär mer än 1000 nya invånare i Gråbo. Mer invånare som innebär utökat underlag för kommunal service och handel.

Jag hoppas att så många Gråbobor som möjligt tar del av detaljplanen och kommer med synpunkter och kommentarer – det är nu som vi lägger grunden till det framtida Gråbo!

Med vänlig hälsning,
Dennis Jeryd
Oppositionsråd (S)

Telefon: 0302 – 52 11 17
Mobil: 0727 – 42 79 98
dennis.jeryd@lerum.se
http://dennis.jeryd.se
http://www.twitter.com/djeryd
http://www.facebook.com/djeryd

DELA
Föregående artikelDet är vi som skriver på Gråbo.nu!
Nästa artikelStålande premiär för energiutställning!
Jag heter Dennis Jeryd och är Oppositionsråd för Socialdemokraterna i Lerums kommun. Jag är 48 år, utbildad civilingenjör i datateknik och uppväxt i Göteborg. Vi flyttade till Gråbo 1990 och bodde på Sniken fram till 2001 då vi byggde hus i Olstorp. Gift och har två barn som inte bor hemma längre. Innan jag blev politiker på heltid i oktober 2010 så var jag delägare i ett företag i databranschen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here