Före och efter bilder





Det blev en stor succé, ett 30-tal Gråbobor kom och var med mellan 13:00-18:00 och det var en glädje att arbeta tillsammans, det var folk från våra olika föreningar, kyrkor och flera företagare som hjälptes åt med de olika resurser vi har. Även flera barn kom och var med och hjälpte till med stor entusiasm.

Vi började med att rensa bort ogräset som täckte planteringarna efter en lång tids misskötsel och vi preparera jorden för att kunna plantera de växter vi köpte in.

Madeleine på Gråbo blommor hade fått i uppdrag att planera och köpa in vad som skulle planteras och hon styrde upp planterandet på ett väldigt fint sätt.

Vi hade begärt och fått 25000kr av kommunstyrelsen för olika aktiviteter som Gråbo-gruppen vill genomföra och vi tog 10000kr för att köpa in växter.

Mycket jord och många nya plantor gick det åt. Det blev även mycket ogräs och annat som rensades bort. En av företagarna hade ordnat med ett lastbilsflak som han hade ställt upp och som vi använde för att lagra trädgårdsavfallet.

Vi hade bestämt att ta före och efter bilder så att man skall kunna se skillnaden och förvandlingen är oerhörd, även för oss som var med och arbetade.

Många som kom förbi torget gav glada tillrop och uppmuntrade oss, vi fick förklara vad vi gjorde och varför – att det inte var vi som borde göra detta, men att vi med den här aktionen ville visa för fastighetsägare, kommunen och för varandra hur fint vi vill ha det på vårt torg alltid.

Vi i Gråbo-gruppen som tagit initiativ till detta är mycket uppmuntrade av resultatet – både av förvandlingen av torget inför Nationaldagen och av att vi på så kort varsel lyckats mobilisera så många Gråbobor samt att vi fick en så god arbetsdag tillsammans.

Detta känns som en seger, och ger hopp och råg i ryggen inför framtiden. Vi känner att den medskapande ”Gråbo-gruppen” har fått en flygande start och ser fram emot att engagera oss och Gråboborna i fler viktiga framtidsfrågor för vårt samhälle.

Gråbogruppen genom
Mikael Tilly

Location:Mjörnbotorget, Gråbo

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here