Presentation

Fredags-Bladet utkommer under sommaren med ett nummer varannan vecka. Under vinterhalvåret kommer det varje vecka. — Fredags-Bladet är startat för att bli ett litet annonsblad för mötes och affärsannonser inom Stora Lundby storkommun med omnejd.

Varje ledamot av föreningsstyrelse eller kommunal nämnd vet, hur svårt och dyrbart det är att annonsvägen nå ut med en kallelse eller ett meddelande. Inom kommunen förekommer minst fem allmänt spridda tidningar och i flera av dem blir en annons, stor nog att observeras, synnerligen kostsam.

Tryckeriet i Gråbo, som f.ö. i dagarna firar 10-års jubileum, har under årens lopp åtskilliga gånger uppmunats att starta ett lokalblad. Då tryckeriet först i fjol köpte en sättmaskin, har det tidigare ej varit möjligt göra något försök med regelbunden tidning. Det är emellertid ej tryckeriet som står för denna tidning utan firma Osborn Jonsson, Gråbo, men genom ett intimt samarbete mellan utgivare och tryckeri, inga redaktionskostnader utöver kontorsmaterielen och genom att trycka Fredags-Bladet på ett billigt papper, kan framställningskostnaderna hållas på ett minimum vilket är nödvändigt då det endast är annonserna som betalar utgåvan.

Om Fredags-Bladet skall bli det utgivaren hoppas — ett koncentrat av lokala meddelanden — måste det spridas till alla hem. Därför utdelas FredagsBladet gratis. Postdistribution är kostsam och därför har våra alltid tjänstvilliga affärsmän inom specerihandeln anmodats hjälpa till med utdelningen.

Redaktionen tar emot och inför i mån av utrymme referat av möten och sammankomster samt notiser av allmänt intresse.

Redaktionen hoppas att Fredags-Bladet även kommer att bli ett familjeblad med insända notiser om födelse- och bröllopsdagar, personnotiser och dödsrunor samt självfallet även förlovnings-, lysnings-, bröllops- och föddeannonser.
Till sist: Ett vänligt påpekande vad ni gillar och vad ni inte gillar i FredagsBladet, så kommer det att bli ett bra ”blad”.

Osborn Jonsson


Läs fler artiklar från Fredagsbladet…

Hela årgången av Fredagsbladet 1955 i PDF format.

DELA
Nästa artikelFredagsbladet Nr 2, 1955

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here